Írta: Adminisztrátor, idő: 2019-02-20 09:23:13

 

A sószoba használata

Bár népszerűsége egyre növekszik, még mindig sokan nem tudják, mennyi pozitív hatása lehet a sószoba vagy sóbarlang használatának.

A különböző betegségek megelőzésére és kezelésére vagy az immunrendszer általános javítására, erősítésére egyaránt jó megoldás lehet a sóterápia, amely mára már egyre több egészségcentrum, például nálunk, a törökbálinti Levendula Home-ban is elérhető.

 

 levendulahome.hu

Mi mindenre jó a sószoba?

A sószobát alapvetően két különböző célra szokták igénybe venni. Egyrészről a betegségek megelőzése érdekében, ide tartozik az immunrendszer megerősítése, felkészülés az allergia- és influenzaszezonra, valamint a test általános állapotánakjavítására. Ez alatt leginkább a stressz, a kimerültség, fáradékonyság, esetleg alvászavar enyhítése, megszüntetése értendő, amelyre ugyancsak jó megoldás lehet a sóterápia. Ebben az esetben a sószoba hetente egyszeri látogatása ajánlott.

Kevésbé szerencsés esetben az emberek nem megelőzés, hanem kezelés, gyógyulás céljából kezdenek el sószobát használni. Ilyenkor nem csak a tünetek enyhítésében, de a betegség leküzdésében is segít a sószobában eltöltött idő. Már meglévő betegség vagy allergia mellett heti 2-3 alkalommal ajánlott sószobába menni. A sószoba ugyanis természetes módon tisztítja a légutakat, valamint mivel légterében jóval magasabb a negatív ionok koncentrációja, mint máshol, így erősíti a test ellenálló képességét és immunrendszerét.

Rengeteg különböző, főleg, de nem kizárólag légúti betegségre ajánlott a sószoba használata, többek között: megfázás, nátha, asztma, krónikus tüdőgyulladás, torokgyulladás, bőrbetegségek, középfülgyulladás és még sorolhatnánk.

A sószoba helyes használata

Ahogy említettük, megelőzésre heti 1 alkalom, meglévő tünetek esetén heti 2-3 alkalom sószoba használat ajánlott. Mivel a só erősen dehidratál, a szoba használata után érdemes meginni 3-4 deciliter tiszta vizet, ezzel pótolva az elvesztett folyadékot szervezetünkben.

Mivel a szobában tartózkodás ideje alatt a sós levegő tisztítja a légutakat, és a váladék kiválasztása fokozódhat, ügyeljünk arra, hogy mindig legyen nálunk zsebkendő, amikor sószobába megyünk. Bár a szobában nincsen hideg, de valamennyire hűvös van, ezért vigyünk magunkkal pulóvert, esetleg takarót. A sóterápia idejét használjuk kikapcsolódásra, megnyugvásra, ezzel is erősítve a sószoba jótékony hatásait. Igyekezzünk a szobán kívül hagyni telefonjainkat és minden olyan dolgot, ami akadályozna minket a pihenésben, gyógyulásban.

Bár a sószoba szinte bárkinek ajánlott, vannak olyan betegségek, amelyek ideje alatt érdemes tartózkodni a sóterápiától. Ne menjünk sószobába, ha hőemelkedéssel, lázzal, heveny gyulladással, fertőző megbetegedéssel, tuberkulózissal vagy szívelégtelenséggel küzdünk.

Sószoba a Levendula Homeban

A Törökbálinton található Levendula Home olyan központ, amelyet felkeresve egyszerre találhatunk megoldást és gyógyírt testi és lelki problémáinkra, tölthetjük időnket edzéssel, szépüléssel, gyógyulással és pihenéssel is.

Ennek megfelelően szolgáltatásaink között megtalálható torna, gyógyítálevendulahome.hus-masszázs centrum, orvosi rendelő, relaxálás-szépészeti centrum, gyermekközpont és természetesen sószoba is, gyermekek és felnőttek számára egyaránt. A szoba használatát igény szerint orvosi vizsgálat előzheti meg, valamint hatékonyságát Proetz kezeléssel (orrmosással) növelhetik vendégeink.

A sóterápia igénybevételére 10 vagy 20 alkalmas bérlet megváltásával van lehetőség, a szobákban pedig az orvosok által leginkább elismert, IDISO technológiát kínáljuk látogatóinknak.


×

ÚJDONSÁG! Megnyílt a SPINEFIX Gerincgyógyászati Centrum! (Levendula Home A. épület)

Területeik:

-Gyógytorna
-Dekompressziós ágy(gerinc hatékony kezelése)
-Gerinc és vállövi lazító masszázs
-Kismama torna( személyre szabottan, gyógytornászok által)
-Bemer terápia
-Kinesio tape, Köpöly és egyéb kiegészítő kezelése

www.spinefix.hu
+36 20 421 4247
info@spinefix.hu

FIGYELEM! Bőrgyógyászati rendelésünknél várólistával dolgozunk, ezért lemondást a megadott időpont elött 24 órával tudunk elfogadni és így más páciensnek átadni a helyet. Amennyiben nem történik meg az időpont lemondása, úgy következő időpontot nem áll módunkban felkinálni. Mindenképp szíveskedjenek jelezni ha valamilyen oknál fogva nem tudnak megjelenni a rendelésen! Köszönjük a megértést!

Dr. Glásel Éva Ultrahangos rendelésére a 06-30-4121721-es telefonszámon vagy a "glaselultrahang.hu" oldalon tudnak időpontot foglalni.

Dr. PARRAGI PÉTER rendelésére a 06-20-5858426-os telefonszámon vagy a paragi.hu oldalon tudnak időpontot foglalni a "Magánrendelések/Levendula Home" fül alatt.

Dr. Boha Katalin Neurológiai rendelésére a 06-30-9714696-os telefonszámon tudnak időpontot kérni.

 Dr. KHATIB ABDALLA rendelésére a 06-30-9911020 -as telefonszámon vagy a drkhatib.hu oldalon tudnak időpontot foglalni az "online foglalás" fül alatt.